(၇၅) နှစ်မြောက် စိန်ရတု ပြည်ထောင်စုနေ့ အကြိုအထိမ်းအမှတ် ဟောပြောပွဲနှင့် စတုဒီသာကျွေးမွေးခြင်း

Print Friendly, PDF & Email

၂၀၂၂ ခုနှစ် ဖေဖော်ဝါရီလ ၁၂ ရက်နေ့တွင် ကျရောက်မည့် (၇၅) နှစ်မြောက် စိန်ရတု ပြည်ထောင်စုနေ့ကို ဂုဏ်ပြုသောအားဖြင့် ပြည်ထောင်စုနေ့အကြို ဟောပြောပွဲနှင့် တိုင်းရင်းသားရိုးရာအစားအစာ စတုဒီသာကျွေးမွေးခြင်း အခမ်းအနားကို ရန်ကုန်မြို့ရှိ ရင်းနှီးမြှုပ်နှံမှုနှင့်ကုမ္ပဏီများညွှန်ကြားမှုဦးစီးဌာန ရုံးချုပ်၌ ၂၀၂၂ ခုနှစ် ဖေဖော်ဝါရီလ ၁၁ ရက်နေ့တွင် ပြုလုပ်ခဲ့ပါသည်။

နံနက်ပိုင်းတွင် ဟောပြောပွဲအခမ်းအနားကို Virtual စနစ်ဖြင့် ကျင်းပခဲ့ရာ ရင်းနှီးမြှုပ်နှံမှုနှင့်ကုမ္ပဏီများညွှန်ကြားမှုဦးစီးဌာန ညွှန်ကြားရေးမှူးချုပ်၊ ဦးသန့်စင်လွင်က အဖွင့်အမှာစကား ပြောကြားခဲ့ပြီး ဟောပြောသူများမှ “ပြည်ထောင်စုနေ့ ဖြစ်ပေါ်လာခြင်း သမိုင်းကြောင်းနှင့်စပ်လျဉ်းသည့် သိကောင်းစရာ” ခေါင်းစဉ်ဖြင့် ဆွေးနွေးပြောကြားခဲ့ကြပါသည်။ ထို့နောက် ဝန်ထမ်းများနှင့်အတူ တိုင်းရင်းသားရိုးရာအစားအစာ စတုဒီသာကို ဆက်လက်ကျင်းပခဲ့ကြပါသည်။

တိုင်းရင်းသားရိုးရာအစားအစာ စတုဒီသာကျွေးမွေးပွဲတွင် ကချင်ရိုးရာအစားအစာ ဆီပါ (ဟင်း)၊ စပီ(ခေါင်ရည်)၊ ကယားရိုးရာအစားအစာ ၊ ကယားဝက်အူချောင်းနှင့် ခေါင်ရည်၊ ကရင်ရိုးရာအစားအစာ ကရင်ကြက်သားသုပ်၊ ချင်းရိုးရာအစားအစာ ဆာဘူးသီး၊ မွန်ရိုးရာအစားအစာ ငါးနုပ်ဟင်းချို၊ ကျောက်ပွင့်မွန်သုပ်၊ ရေးဒူးရင်းယို၊ ရခိုင်ရိုးရာအစားအစာ ရခိုင်မုန့်တီ (အရည်)၊ ပဲကြာဇံ(အသုပ်)၊ ရှမ်းရိုးရာအစားအစာ ရှမ်းငါးထမင်းနယ်၊ ရှမ်းဟင်းထုပ်၊ ဗမာရိုးရာအစားအစာ မုန့်လင်မယား၊ ဘိန်းမုန့်တို့ဖြင့် ကျွေးမွေးဧည့်ခံခဲ့ကြပါသည်။

အဆိုပါ စတုဒီသာကျွေးမွေးပွဲကို ရင်းနှီးမြှုပ်နှံမှုနှင့်ကုမ္ပဏီများညွှန်ကြားမှုဦးစီးဌာနမှ ဝန်ထမ်းများဖြင့် စည်ကားသိုက်မြိုက်စွာကျင်းပခဲ့ပါသည်။